Despre MMC rent a car (MARTIAN MOTORS COMPANY SRL)

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 19-12-2016

Tags: , , , ,

Weekend-ul asta am avut o delegatie la Cluj si cum ultima experienta cu o firma de rent a car din Cluj mi s-a parut faina, am zis ca renteaza ca sa inchiriez si de data asta ceva si sa vad ce n-am apucat anul trecut.

De obicei prefer ca sa inchiriez de la firme mici ca sa mai incurajez si micii afaceristi (m-au convins emisiunile lui Moise Guran) asa ca m-am dus pe a 5-a pagina a google-ului si am ales o firma mica, MMC rent a car. Aveau niste masini mai dubioase (senzori de parcare in culori diferite, bara sau capota de alta culoare) asa ca am ales o masina cat mai ok. Ca sa fiu sigur de pret si disponibilitate ii si sun.

Imi raspunde un tip care spune ca pretul de fapt este de 40 de euro pe zi, nu 25 desi ei imi blocasera 30 de euro pe card. Ii explic ca e ilegal, ca daca sesizez OPC-ul o sa fie amendati si cer deblocarea celor 30 de euro ca sa inchiriez din alta parte. Suna peste cateva ore ca sa-mi zica ca era totusi ok pretul afisat pe site si ramane asa cum am stabilit. Inca de la rezervare am cerut predare la aeroport. Au sediul destul de departe si chiar n-aveam chef sa alerg dupa ei ca sa le dau masina.

Vine intre timp si ziua preluarii. Vine cu masina destul de murdara si grabit. Imi zice ce sa semnez, nu trece in fisa niciun defect si imi spune ca am noroc ca tocmai a pus lichid de parbirz. Ca nu e datoria lor sa faca asta si ca trebuie sa-mi iau lichidul meu. Ma si vad cu bidonul de 5L de lichid de parbriz la aeroport dupa mintea lui :))

In fine, iau masina, o parchez si descopar ca la prima frana mai puternica derapeaza. Avea martorul de ABS aprins in bord, presurile gaurite, fantele de la aerisire pe stanga rupte complet si polita de la portbagaj lipsa. Nu puteam lasa niciun bagaj in ea pentru ca era la vedere. Asta e, accept ca e firma mica si mai neprofesionista si incerc sa ma bucur cat mai mult de calatorie.

Vine intre timp si ziua predarii. Ca sa fiu sigur ca vor veni dupa masina la aeroport (asa cum am confirmat pe site-ul mmc rent a car) le scriu si ma trezesc dintr-odata cu vreo 13 apeluri nepreluate. Sun inapoi si acelasi tip care la rezervare vroia sa-mi ia 40 de euro pe zi in loc de 25 imi zice ca sa duc masina la ei la sediu, ca n-are timp s-o ia, ca el are garantia si nu mi-o mai da, ca sunt nesimtit ca am atatea pretentii si ca mi-ar da si niste bucati. Sun din nou ca sa negociez predarea macar mai in centrul orasului ca sa am acces la un taxi si dornic sa vad daca e macar la nivelul partenerilor mei de sparring iar omul imi zice ca el nici macar nu lucreaza azi si ca e o singura fata la munca asa ca sa merg la sediu.

Ajung undeva la marginea clujului intr-o benzinarie iar fata care trebuie sa preia masina imi zice bucuroasa ca am spalat-o. Normal, doar n-o fi sa merg cu masina plina de jeg nici macar daca e inchiriata.

Cand mi-a zis angajatul lor (am impresia ca era chiar patronasul dar nu sunt sigur) ca e doar fata asta la firma mi-a zis ca sunt taxiuri langa sediul lor si gasesc lejer. Am cautat un Uber de 3 ori, am sunat la 3 firme de taxi diferite si abia la a 3-a firma dupa 5 minute de asteptat mi-au gasit un taxi a carui cursa a costat 1/3 din pretul de inchiriat pe zi al masinii.

A, si inca un lucru interesant. Masina era inmatriculata pe numele unei fete cu cativa ani mai mare ca mine iar ea daca avea chef putea veni oricand sa-mi ia masina. Eu aveam contract cu o firma de rent a car care nici macar nu detinea acel vehicul asa ca era totul la noroc.

 

Am mai inchiriat masini atat in Bucuresti cat si in Cluj si va pot spune sigur ca exista o multime de firme de rent a car faine in Cluj. Va incurajez cu drag ca sa apelati la firmele mici pentru a incuraja micii intreprinzatori insa consider ca merita si descurajate mizeriile ca MMC rent a car (MARTIAN MOTORS COMPANY SRL) care parca vor sa scape de clienti si nu stiu cum.

 

Write a comment

*