Despre Telecom Academy – telacad.ro

4

Posted by beng | Posted in IT & GSM | Posted on 01-05-2014

Tags: , , , , , , , ,

Daca te-ai gandit vreodata sa te apuci de niste cursuri in IT sau daca inca mai cugeti la asta, articolul asta te va ajuta. Daca nu , nu :D.

Prin septembrie 2013 m-am gandit ca ar prinde bine niste cursuri de programare ca sa pricep si eu de-adevaratelea cum se mananca php-ul si back-end development-ul pe web asa ca m-am pus pe cautat, iar prin octombrie am inceput primul modul de PHP/MySQL – Programator Web la telacad.ro – Telecom Academy, o firma cu o denumire pompoasa si o gama destul de diversificata de cursuri. De ce i-am ales pe ei?

Pretul parea destul de ok – 400 de lei ca student pentru 10 sedinte a cate 4 ore fiecare, cursurile fiind in fiecare miercuri de la 18 la 22. Alte firme aveau preturi ceva mai mari si mai putine sedinte.

Zis si facut. In octombrie a inceput cursul cu o intarziere de o saptamana iar prin ianuarie 2014 l-am terminat, in martie angajandu-ma deja ca programator php junior la m.ro

Ca instructor l-am avut pe un tip Laurentiu Spilca care era foarte pasionat de Java, dar care lucrase (destul de putin din cate am inteles eu) si pe web development. Oricum, pentru nivelul nostru omul era destul de ok iar acum am inteles ca nu mai preda el ci o tipa mult mai prietenoasa si calma.

 

De inceput tipul ne-a introdus prin mai multe tehnologii (a prezentat css-ul, javascript-ul si html-ul) iar din a treia sedinta a inceput programarea. A fost destul de bine pentru ca in back-end trebuie sa cunosti si tehnologiile front-end-ului (web design – html, jquery, css). N-ai cum sa dai la design o aplicatie pentru care n-ai facut un minim de design functional.

Pe toata perioada cursului omul a fost destul de ok, in sensul ca preda multe lucruri la cursuri iar daca vroiai intr-adevar sa devii programator trebuia ca in timpul saptamanii sa studiezi ce-ti preda, ca sa intelegi totul pana la urmatoarea sedinta.

Atitudinea lui era destul de scarboasa, in sensul ca facea misto de tine destul de rau daca nu stiai sa-i raspunzi la o intrebare si nu statea sa-ti explice ce a facut si de ce. Lucrurile astea trebuia sa le descoperi tu, insa daca erai atent la discursul lui prindeai logica + cei de la telacad.ro ofera sedintele respective si online, sub forma unor videoconferinte. Asa ca daca n-ai priceput ceva la curs, ajungi acasa si vezi videoconferinta.

In ianuarie 2014 am decis ca sa ma apuc de al doilea modul insa de data asta am ales sa fac cursul online, bazandu-ma doar pe videoconferinte.

Cred ca asta a fost cea mai smart alegere pt ca daca nu intelegeam ceva, dadeam cu un minut inapoi si incercam sa fiu mai atent la scriptul pe care-l scria. La cursurile de la sediul lor, daca pierdeai firul stateai restul orelor acolo iar acasa trebuia sa vezi iarasi toata videoconferinta de 4 ore.

Daca te bate gandul acum ca sa te apuci de-un astfel de curs, iti recomand ca sa inveti ceva online, fara ca sa mergi intr-un sediu de-al lor. Daca totusi stii ca nu esti capabil ca sa inveti de acasa pt ca te iei cu altele, atunci du-te la ei.

Daca totusi alegi sa mergi intr-o sala de curs, ia si incearca sa acumulezi un minim de cunostinte din tutorialele gratuite, pt ca altfel risti sa nu prea intelegi ce-ti explica, desi lucrurile sunt destul de simplu prezentate.

In ce priveste telacad, ii recomand pentru preturi si calitatea informatiilor insa nu si pentru atitudine.

Dupa ce am reusit sa parcurg 80% din al doilea modul pana in martie 2014, pe 18 m-am si angajat ca programator php junior, fiind acceptat la vreo doua firme in aceeasi saptamana 😀

De invatat inveti chestii faine de la ei insa ca sa se poata materializa ce ai invatat intr-un job trebuie sa tragi tare singur si sa testezi fiecare script, sa intelegi de ce e asa si nu invers si sa iti faci cate un site pentru fiecare test (+ cel mai bine e sa scrii codurile cap coada ci nu sa le dai copy-paste. La interviuri unii cer sa le faci scripturi cu o foaie si un pix, ca sa vada ce stii fara niciun ajutor de la google).

Cursurile lor nu sunt acreditate iar cand o sa ajungi la salarii de peste 3000 de lei exista posibilitatea ca anumite firme sa iti ceara pfa insa un curs acreditat de designer pagini web (pentru cei care n-au terminat inca facultatea, asta-i singura acreditare conform COR216613 pentru specialisti cu studii medii) costa pana in 300 de lei.

Daca mai ai nevoie si de alte detalii legate de ei sau de genul asta de cursuri, simte-te liber sa comentezi la acest articol 🙂

Comments (4)

salut , n-am inteles o chestie , deci cursurile lor nu sunt acreditate, dar cu 300 de lei poti cumpara un pfa acreditat sau cum?

Cu 300 de lei iti poti lua acreditarea de la o alta firma (in baza unui curs) iar cu acela iti poti face PFA.

ai plecat de la 0 cu cursurile? sau faceai o facultate de profil ? (IT)

Atunci cred ca eram anul 1 la Contabilitate si Informatica de Gestiune (nu inveti programare acolo insa e buna pentru reducerea de impozit) deci nu, nu m-a ajutat facultatea. Cursurile lor au contat destul de mult.

Write a comment

*