Diferenta dintre Blackberry Z10 si modelele mai vechi

2

Posted by beng | Posted in IT & GSM | Posted on 28-04-2013

Tags: , , , , , , ,

Va povesteam intr-un articol de anul trecut publicat cam pe vremea asta, care e diferenta dintre blackberry si restul telefoanelor.

Ei bine, de curand a aparut noul Blackberry Z10, si cu ocazia asta am si primit o reclamatie de la un client legat de modul lui de functionare, care dupa mine e cat de cat justificata.

Omul folosea blackberry pentru compresia traficului de date. Fiind un client cu bani, si-a luat ce e mai nou pe piata.

S-a dus el frumos in roaming, s-a dat pe net la fel cum facea si cu vechiul BB, insa de data asta s-a trezit ca a consumat mult mai mult trafic. Cum asa?

Blackberry Z10 spre deosebire de urmasii lui, e un smartphone in toata regula. A uitat ce inseamna conectarea la internet prin apn blackberry, ceea ce inseamna ca nu mai face nicio compresie pentru traficul de date, nu mai foloseste serverele RIM si clar ca nu mai are nici sfantul push email al blackberry.

Se conecteaza ca toate smartphone-urile prin apn net, are un meniu destul de asemanator cu cel de pe iphone iar ce nu mi-a placut la el e ca nu are niciun buton pentru back.

Pentru a reveni la o fereastra anterioara, trebuie sa faci slide-up intr-un colt, insa nu executa mereu comanda. Incerci de vreo 3-4 ori pana iti iese.

Singura metoda prin care telefonul se poate conecta prin apn blackberry si iti poate furniza mail in timp real, este sa ai un server de email BES (Blackberry Enterprise Service) dar o licenta pentru asa ceva duce pe la vreo 3 mii de euro. In general doar corporatiile isi permit.

Asa ca prieteni, daca va bate gandul sa achizitionati asa ceva, trageti un ochi pe aici dupa care uitati-va si in gradina celor de la Samsung. Cu siguranta veti gasi ceva mult mai ieftin si interesant.

 

Comments (2)

1. Exista licenta de BES moca
http://us.blackberry.com/business/software/besx.html
Dar pentru un numar maxim de subscriberi, care nu mai stiu cat e. Ori 50, ori 100, asadar suficient pentru o firma mica/medie.

2. a trecut de mult vremea cand numai BB=urile aveau push in sensul propriu. Orice smartphone, fie el android/windows/ios/bb, in momentul de fata, ofera push email. Avantajul de-a folosi infrastructura RIM se rezuma doar la criptarea informatiilor.

3. interfata/ergonomia mi se par excelente. dupa ce te obisnuiesti cu el (mai ales cu HUB-ul) iti va reduce vizibil timpii pentru diverse task-uri prin telefon

Andreiule, nu a trecut prea mult timp de cand BB nu mai are push email. Z10 e primul care nu mai face asta din ce stiu.
Ai gasit functii care sa te ajute sa navighezi mai repede pe Z10 care nu erau disponibile si pe un android?

Write a comment

*