De ce sa nu ai mai mult de 354 de prieteni pe facebook

1

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 30-04-2012

Tags: , , , , , ,

Reţelele de socializare ar trebui să fie o sursă de amuzament şi relaxare. Sociologii nu sunt tocmai mulţumiţi de această ipoteză şi au pornit cercetările. Iată ce au aflat!

Cele mai recente date, prezentate de Societatea de Psihologie socială şi studiul personalităţii din Statele Unite, relevă faptul că utilizatorii de Facebook care îşi verifică zilnic update-urile pe perete sunt mai fericiţi decât cei care nu o fac. Şi totuşi, există o limită. Potrivit studiului realizat pe un grup al acestei reţele de socializare, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, dacă se depăşeşte „cifra magică” de 354 de prieteni, lucrurile iau o întorsătură drastică.

Mai exact, cei care au mai mult de 354 de prieteni s-au declarat mai puţin fericiţi decât cei care au mai puţin. „Mulţi pun în balanţă succesul lor, faţă de succesul prietenilor din lista lor. Iar dacă în lista ta se regăsesc oameni care îşi prezintă vacanţele exotice, noile iubite, promovare după promovare la job, ai toate şansele să te deprimi.

SURSA

Write a comment

*