Cum sa te feresti de bancomatele fraudate

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 23-04-2012

Tags: , , , , ,

Auzisem o data la antrenament pe un politist Duca de la Transporturi Feroviare care povestea cum s-a trezit cu bani in minus pe contul bancar, mai exact vedea niste sume pe care nu le-a scos niciodata.

Gandindu-ma ca daca lui i s-a intamplat mie de ce nu, am intrebat specialistii in acest domeniu care ar fi metodele prin care am putea preveni asa ceva.

Daca ai timp si chef sa citesti, uite aici topic-ul cu intreaga discutie.

Concluzia a fost ca foarte greu iti poti da seama daca baietii au atasat pe fanta de introducere a cardului un dispozitiv care ti-l poate citi. Se mai intampla uneori sa vezi urme de lipici sau diferite reziduri metalice pe langa ATM, iar asta e un mare semn de atentie.

In mare parte, se pare ca smecherasii pun camere micute de filmat in partea de sus a bancomatului pentru a-ti vedea parola sau pun o tastatura clona care copiaza tot ce scrii. In mare parte aceste tastaturi am inteles ca nu au bulinuta pe tasta 5, pentru orbi.

De preferat e sa fii atent ca sa nu existe diferite elemente anexate bancomatului, mare parte din ele ar trebui sa fie dintr-o bucata. Din ce am vazut la unele bancomate au reusit sa faca o fanta inegala unde pui cardul pentru a ingreuna atasarea acelor masti care citesc cip-ul cardului.

Write a comment

*