Ti-ar placea sa creezi o lume mai buna?

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 11-05-2011

Tags: , , , , , , ,

blog_263_0.jpg

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi daca cei din jurul tau ar fi mai buni?

 

Exercitiul acesta l-am facut si eu de multe ori. Si pentru ca sa gasesc o solutie, am incercat sa ma pun in pielea persoanelor care reusesc sa faca viata altora mai amara.

Poate ca ti se par cam multe randurile care urmeaza, insa daca iti doresti cu adevarat sa inveti ceva bun, merita timpul!

 

Multi dintre “schingiuitorii” nostrii au avut parte de familii monoparentale sau certuri in copilarie, care le-au imprimat in atitudine o revolta continua. De asemenea, exista o multime de sanse ca aceste persoane sa se simta fara importanta. De obicei, te revolti impotriva cuiva atunci cand ai impresia ca e mai sus decat tine si in acest fel crezi ca te ridici la nivelul lui, judecandu-l. Aceasta este si logica revistelor CANCAN. In realitate, esti acelasi om. Totul e doar o iluzie.

Incearca sa-i intelegi si demonstreaza-le ca tu esti altfel decat oamenii pe care i-au intalnit la viata lor.

 

 

Atitudinea pe care tu o ai influenteaza comportamentul celor din jur.

De exemplu, exista persoane care spun tot felul de prostii fara sa le gandeasca prea bine, iar mai apoi le pare rau insa nu iti spun asta. Daca te enervezi si dai startul unui scandal, nu faci altceva decat sa-l faci sa creada ca parerea lui gresita era justificata.

Un alt tip de persoane sunt mereu puse pe cearta. Nu o fac din rautate, ci din obijnuinta. Daca te enervezi, te autodistrugi. Daca le ignori, ai cel mai mult de castigat. In primul rand te castigi pe tine pentru ca nu te consumi, iar in al doilea rand persoana respectiva ramane cu un gust placut in urma ta.

Un alt factor important este atitudinea pe care o ai atunci cand apare o problema.

Daca esti gata sa spargi nasul cuiva, atat tu cat si persoanele din jurul tau se vor alarma si nu vor gandi limpede problema. Daca esti gata sa lasi de la tine, imaginea ta in ochii tai si a celorlalti va creste iar atitudinea ta ii va influenta.

 

Daca vrei ca oamenii sa te respecte, respecta-i si tu pe ei.

 

Imi amintesc si acum de un antrenor de box pe care-l vedeam mereu cand mergeam la antrenament. Nu era antrenorul meu, insa noi ne antrenam in aceasi sala cu el.

In general nu prea aveam contact cu el, insa intr-o zi a venit la antrenorul meu si i-a zis: “Bai, invata-i si tu pe astia sa salute! Inteleg ca nu faceti acelasi sport, da suntem si noi prin sala.”

Din 5 oameni care am auzit rugamintea, 2 am inceput sa-l salutam din acea seara. Crede-ma ca si in ziua de azi ne intelegem bine cu el si mereu cand avem nevoie de ceva ne serveste cu placere.

In general, persoanele care au cea mai mare nevoie de apreciere si un cald “salut” sau “buna dimineata” sunt portarii, femeile de serviciu, oamenii pe care ii vezi stand in plus si… cei care nu se bucura de un statut privilegiat.

Ei mereu isi plang soarta pentru ca nu sunt ca altii, nu sunt mai mult de atat, iar tu prin felul in care te porti ii poti ajuta sa vada ca au valoare, ca sunt cineva!

 

Iti voi arata in continuare cateva clipuri care te vor ajuta sa intelegi mai bine acest secret al schimbarii celui de langa tine:

 

http://www.youtube.com/watch?v=wMwoexR1evo

http://www.youtube.com/watch?v=frpp6DjCaJU

 

Sper ca aceste sfaturi nu te-au plictisit si iti doresc ca sa-ti amintesti sa le aplici in fiecare minut din viata ta!

Write a comment

*