Sute de persoane inselate pe okazii.ro – cat de naivi pot fi romanii

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 18-08-2013

Tags: , , ,

Cateva sute de oameni au ajuns la inceputul anului cu plangerile la BCCO pentru ca au fost fraieriti pe okazii.ro

Dar cum au avut okazia sa fie fraudati?

Tipic romanului prost: vede un telefon la jumatate din pretul pietei, zice ca-l vrea, vanzatorul ii cere avans o suma de bani, asta o da, dupa aia mai cere inca un avans, da si banii aia iar dupa aceea sta si se uita la soare ca telefon tot n-are.

Nu stiu exact cat timp a mers pacaleala asta, dar ma astept sa nu fi tinut mai mult de 3-4 luni. Mi se pare totusi ingrijorator ca in cateva luni au existat sute de romani cu acces la internet care au putut fi atat de creduli. Dar daca ma gandesc totusi la miile de oameni care arunca bani la biserica gandindu-se ca i-au dat lui Dumnezeu
fara ca sa ceara vreo justificare, n-ar trebui sa ma mir.

Ii inteleg pe cei din provincie care isi iau teapa platind la posta un colet care contine cu totul altceva decat ce au comandat ei, insa pe astia care platesc in avans lui Gigel nu-i voi intelege niciodata.

Am apreciat mereu okazii.ro pentru proiectul lor si ii apreciez in continuare si pentru faptul ca au colaborat cu BCCO oferindu-le toate informatiile fara prea mult efort.

In acelasi timp mi se par un pic fraieri si cei care au dat o astfel de teapa. Ce-i drept, daca erau niste baieti simpli care au gandit o strategie malefica fara ca sa aiba ceva cunostinte de informatica, in opinia lor au fost smecheri. Insa daca aveau un minim de cunostinte, ar fi stiut si ei faptul ca ip-urile sunt date de la ISP iar acesta stie ce ip, cand si cui i-a fost alocat. Si, de asemenea, daca erau un pic mai straluciti, ar fi banuit faptul ca fiecare apel generat de pe telefon se realizeaza de pe o antena iar cineva poate vedea de unde a fost initiat acel apel.

In concluzie, oamenii straluciti sunt de ajuns de inteligenti astfel incat sa nu se apuce de fraude, pentru ca stiu cat de usor pot fi prinsi 😉

 

Mai multe detalii poti gasi aici.

 

Write a comment

*