Cum nu te ajuta un task killer pe android

1

Posted by beng | Posted in IT & GSM | Posted on 27-04-2013

Tags: , , , ,

Pana de curand am tot trait cu impresia ca un task killer pe android actioneaza exact ca cel de pe windows.

Mai exact, atunci cand inchizi o aplicatie, prin eliberarea memoriei ram iti ajuta dispozitivul sa se miste mai repede.

Citind tot felul de lucruri interesante pe Connect, am dat peste un articol din revista cu numarul 98 care explica aceasta confuzie.

Se pare ca androidul este gandit ca atunci cand a atins pragul maxim al memoriei ram iar o aplicatie are nevoie de mai mult spatiu, sa inchida automat din procesele mai vechi, oferindu-ti astfel resursele necesare pentru o cat mai buna functionare.

In ce priveste motivul pentru care aplicatiile raman inca deschise, in acest fel te ajuta ca atunci cand o vei accesa din nou sa se deschida mult mai repede, fiind deja active procesele acelei aplicatii.

 

De asemenea, din testele facute de catre cei de la Connect, se pare ca procesul aferent fiecarei aplicatii deschise sta in status idle, fara ca sa iti solicite procesorul in vreun fel.

Am incercat sa vad daca intr-adevar nu sacadeaza aplicatiile cand ramul este plin, insa cyanogen-ul de pe telefonul meu vad ca inchide automat orice aplicatie din care am iesit brusc.

Cu toate astea, eu astept putin cand deschid orice aplicatie, pt ca trebuie sa-si porneasca toate procesele.

 

Chiar sunt curios daca puteti testa treaba asta si eventual sa lasati un comment cu rezultatul obtinut.

 

Comments (1)

Foare bun articol! 😀

Multa lume intelege gresit chestia asta cu inchisul aplicatiilor…
Dar in realitate, pe mine m-a ajutat. La telefoanele single-core, parerea mea este ca nu strica un task killer. Altfel se misca telefonul dupa ce i-ai mai eliberat din RAM.. si asa Androidul sta prost cu optimizarea…
Unele aplicatii isi tin procesele non-stop (gen Facebook, Gmail, etc), iar altele doar in momentul rularii (majoritatea jocurilor spre exemplu). Daca dai kill la procese, imediat dupa, toate cele care sunt non-stop se repornesc, iar tu ramai cu memoria eliberata doar de la aplicatiile care nu le-ai inchis.

Aplicatiile se elibereaza (de obicei) din memorie doar daca dai pe butonul ‘Back’. Daca folosesti ‘Home’, ramane in memorie atata timp cat nu exista alta aplicatie care are prioritate (ruleaza in acel moment) si nu are suficienta memorie libera ca sa functioneze in parametri normali.

Intradevar, majoritatea aplicatiilor din background nu folosesc mai deloc din procesor, dar memoria RAM tot e folosita pentru cazul in care vrei sa revii la ea.

Write a comment

*