4 pasi ca sa incepi dimineata in forta

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 27-10-2012

Tags: , , , , ,

De câte ori ţi s-a întâmplat să îţi începi dimineaţa morocănos, lipsit de vlagă, fără chef şi să te întrebi ce fac oare colegii tăi de birou de ajung la serviciu fresh, cu poftă de viaţă şi cu un spor teribil la muncă.

Iată 4 obiceiuri care te vor ajuta să-ţi pui lucrurile în ordine şi să începi dimineaţa în forţă.

1. Stabileşte-ţi priorităţile

Îţi ia doar câteva minute în fiecare dimineaţă să-ţi stabileşti priorităţile. Te decizi ce trebuie făcut, în ce ordine şi astfel nu vei mai avea în minte un talmeş-balmeş, care te va da peste cap şi te va demobiliza. Stabileşte-ţi obiective mici care, cumulat, să ducă la „marea victorie”.

 

 

2. Mănâncă micul dejun

O masă sănătoasă şi hrănitoare dimineaţa îţi dă energie pentru întrega zi. Dacă ai obiceiul de a sări peste micul dejun din lipsă de timp, trezeşte-te mai devreme cu 15 minute. Un sfert de oră în minus la somn nu va conta deloc la nivelul de energie pentru întreaga zi, dar 15 minute pentru un mic dejun sănătos se vor vedea imediat în tonusul tău.

 

3. Fă mişcare

Chiar dacă faci numai câteva exerciţii, tot se va simţi diferenţa. Fie că te duci la sală în drum spre birou, fie că faci câteva mişcări de stretching în propriul dormitor sau că îţi scoţi câinele la blimbare în jurul blocului, trebuie să-ţi faci timp pentru asta. Corpul şi mintea se vor trezi şi vor fi puse pe treabă. Sportul poate fi unul dintre obiectivele stabilite pentru ziua respectivă, iar îndeplinirea acestui obiectiv este un pas înainte spre starea ta de bine. Poti incerca chiar si doua serii de flotari langa pat.

 

4. Dedică-ţi 30 de minute pentru dezvoltarea ta personală

Nu lăsa nicio zi să treacă fără să faci ceva pentru dezvoltarea ta personală. Poate că vrei să citeşte cartea preferată sau ceva care să-ţi îmbunătăţească o anumită calitate. Poate vrei să înveţi o limbă străină, să-ţi ţii un jurnal sau, de ce nu, să scrii o carte. Pe lângă faptul că dimineaţa este o perioadă de linişte care îţi permite să faci acest lucru, în plus vei avea sentimentul că ai făcut ceva numai pentru tine. Iar asta îţi va da o stare de bine pentru întreaga zi.

Sursa

Write a comment

*