Job-uri bine platite in romania pentru cei fara studii

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 02-05-2012

Tags: , , , , , , , ,

Diploma de Bacalaureat este condiția pentru a lucra ca pompierSe pare ca job-urile de lacatus, electronist sau pompier si asistent call center pe o limba straine sunt cele mai profitabile job-uri pentru cei fara studii, insa ai nevoie de o calificare.  Printre ele se afla si postul de web designer care necesita doar niste abilitati insa nu si studii superioare.

Meseriile de tester, electrician, zidar şi pompier asigură venituri mai mari decât profesiile de medic de familie şi profesor.

Cei care nu au reuşit să ia Bac-ul ori nu au avut timp să facă o facultate pot obţine salarii mult mai mari decât cei cu diplomă de studii superioare dacă sunt inspiraţi în alegerea meseriei.

Secretul este calificarea. “Piaţa este plină de avocaţi, ingineri, economişti şi profesori. În schimb, un lăcătuş bine pregătit este mai greu de găsit. Asta pentru că muncitorii de calitate au plecat în ultimii zece ani în străinătate şi continuă să plece. Este o cerere mare atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă, de mecanici auto, marinari, pompieri etc.”, spune Cosmin Matei, specialist resurse umane.

Cele mai bine plătite job-uri

Alături de marinar, poziţia de web designer sau un web page tester sunt slujbele cele mai bine plătite fără să necesite facultate.

Veniturile lunare ajung la 4.000 de lei. Un pompier are un venit mediu lunar de 1.500 de lei, iar diploma de Bacalaureat îi este suficientă la angajare.

Ca o comparaţie, salariul lunar al unui educator sau al unui medic de familie este sub 1.500 de lei. Cei care au învăţat la şcoală o limbă străină şi o stăpânesc bine se pot angaja ca operator call-center. Salariul este între 1.000 şi 2.500 de lei.

Conform specialiştilor în resurse umane, meseriile aflate la mare căutare şi care nu necesită studii superioare sunt cele de sudor, faianţar, electrician, dulgher sau instalator.

Pentru aceştia, salariul este între 900-2.000 de lei (în funcţie de firmă), dar veniturile se pot dubla şi chiar tripla în urma lucrările realizate în afara programului de la locul de muncă.

Sursa

Write a comment

*