Diferenta dintre BlackBerry si restul telefoanelor

0

Posted by beng | Posted in IT & GSM | Posted on 23-04-2012

N-am banuit niciodata ca pot exista diferente atat de mari intre BB si restul smartphone-urilor. Daca m-ai fi intrebat acum 4 luni de ce nu merge o optiune de BB pe alte telefoane, ti-as fi zis ca e o chestie strict comerciala.

Am avut ocazia in training sa aflu care e diferenta intre qwerty-urile astea si restul.

BB-urile au fost initial gandite pentru Armata Americana. Dar cum comertul e mult mai profitabil, au inceput sa se axeze pe asta.

BlackBerry realizeaza traficul de internet prin niste servere ale lor speciale. Prin intermediul acelor servere realizeaza o compresie foarte mare a informatiei solicitate, astfel ca in timp ce media europeana de trafic de date pe un smartphone e de 500 MB, media pe un BB e de 5 MB pe luna. Se zice ca tipul asta de telefoane au o rata de compresie de 90%.

Suna bine treaba asta, dar te intrebi… cum reusesc sa comprime o transmisie in direct, nu?

 

Ei bine, aici se pacalesc multi. Telefonul BlackBerry are doua puncte de acces: blackberry.net si net. Prin blackberry.net se realizeaza browsing-ul, respectiv se realizeaza acea compresie a site-urilor de care vorbeam mai sus, iar prin punctul de acces net se realizeaza streaming-ul, deci prin acest punct de acces vezi clipuri de pe youtube sau asculti melodiile de pe trilulilu.

 

Si cam asa se pacalesc romanasii nostrii care isi iau net nelimitat pe BlackBerry si fac cost suplimentar. Pai cum de domne’, ca doar am net nelimitat, nu?

Ei bine, netul nelimitat il ai pe punctul de acces blackberry.net, nu pe net.

Si de aici si problemele cu optiunile sau abonamentele cu net inclus care nu functioneaza pe blackberry.

 

Daca vrei vreodata sa iti pui net pe un astfel de telefon, studiaza cu atentie oferta si vezi daca iti ofera si net inclus pentru youtube (asa e denumirea comerciala, de fapt e punctul de acces net). Altfel cu prima ocazie in care vei intra pe un site de streaming, o sa ai de platit…

Write a comment

*