Minciuna iti ruineaza sanatatea

0

Posted by beng | Posted in Sanatate, Social & Fun | Posted on 05-08-2011

Tags: , , , , ,

Cand ai mintit ultima data? Asa-i ca ai avut un sentiment de frustrare putin ciudat? Ei bine, se pare ca minciuna iti afecteaza serios sanatatea si te face vulnerabil in fata cancerului sau stresului. De ce poti descoperi in continuare:

 

Fii sincer cu tine: invata cand sa spui Nu

Colegul tau de serviciu tocmai te-a invitat la bowling. Te uiti in agenda personala si iti dai seama ca toata luna esti foarte ocupat, iar aceasta este ziua in care ai planuit sa te relaxezi. Dar in loc sa fii sincer cu tine insati, tu zambesti si-i spui ca vei veni.

Pentru multi oameni, cel mai mare factor de stres in viata este incercarea de a multumi pe toata lumea. Acest lucru inseamna de obicei a spune Da la fiecare invitatie, pana cand programul devine atat de plin de evenimente, incat uiti sa-ti mai faci timp si pentru propria persoana.

Singurul lucru care poate rezulta din asta este un sentiment coplesitor ca pierzi controlul asupra vietii. Sincer, fii realist cu ceea ce poti realiza in programul tau si nu uita sa-ti pastrezi timp si pentru tine.

Nu-ti fie teama sa spui nu la sarcini suplimentare. Atunci cand stii cand sa spui Nu simti cu adevarat ca ai preluat controlul asupra propriei vietii.

Stresul si riscul de cancer

Pacientii cu cancer au suferit adesea de stres prelungit, fie din cauze personale, fie dintr-o depresie cronica.

In plus fata de stresul prelungit, multi pacienti au cancer au personalitati de tip C, caracterizate printr-o tendinta de a reprima si nega propriile sentimente. Numeroase studii au confirmat recent aceste efecte ale stresului emotional asupra organismului.

Fa tot ce poti pentru a evalua cinstit emotiile si a elibera stresul prin  respiratie, exercitiu, jurnal, sau vorbeste despre sentimentele tale. In acest fel poti reduce riscul de cancer.

Descarca-ti sufletul pentru sanatatea mintii

Multor oameni le vine greu sa vorbeasca despre sentimentele lor. Modul cel mai puternic de a neutraliza emotiile negative este sa le recunosti.

Cand recunosti sincer care sunt sentimentele tale, te protejezi de abundenta hormonilor de stres pe care aceste sentimente ii produc in corpul tau. Descarca-ti sufletul, spune-le celor din jurul tau cand te simti dezamagit, nefericit, ranit.

Fii sincer atunci cand iti transmiti sentimentele cuiva, fii bland atunci cand critici, si fii optimist cand iti exprimi opiniile personale. Odata ce ti-ai recunoscut sentimentele, nimic nu te va mai tulbura.

Cand iti tii sentimentele in tine, devii o bomba cu ceas, gata sa explodeze la un incident minor – nu e o imagine frumoasa pentru sanatatea ta pe termen lung! Accepta ceea ce este in inima ta si te vei bucura de beneficiile care vin cu o minte linistita.

 

Autor: Nuage

Write a comment

*