Fiul ploii

0

Posted by beng | Posted in Social & Fun | Posted on 11-05-2011

Tags: , , , , ,In urma cu cateva saptamani, in timp ce ma intorceam de la un magazin, vad asezat langa o sucursala a BCR, un baiat la vreo 26 de ani cu un bebelus in brate. Caldura era in miezul gloriei, temperaturi de peste 45 de grade la soare. In general nu obijnuiesc sa dau des bani la cersetori, dar omul asta m-a fascinat, mai ales ca nu cersea. Efectiv parea ca incearca sa doarma. I-am lasat banutii si m-am indreptat spre metrou. Peste cateva secunde, ma trezesc strigat din spate, si vad un om in negru indreptandu-se repede spre mine. Prima intentie a fost sa-mi tin garda Laughing dar apoi am realizat ca era tocmai cersetorul de mai devreme. Ma ruga disperat ca daca pot, sa-i cumpar si lui o cutie pentru ala’ micu, ca abia strange banii pentru ea.

Unii ar spune ca sunt profitori, insa oricat de smecher ai fi, nu cred ca ti-ar conveni sa traiesti in astfel de conditii. Am stat de multe ori si m-am gandit: care-i diferenta intre mine si el? Avem amandoi doua maini, doua picioare, un cap, o inima… si totusi, nu suntem la fel.

Ma apuca toti nervii atunci cand aud pe cineva spunand: “Da-i ma-n colo de amarati, soarta, sa se descurce!”

Te-ai gandit vreodata ca si tu te-ai fi putut naste intr-o familie de tigani, si ai fi putut ajunge in strada? Te-ai gandit ca oricand tatal tau ar fi putut pierde casa la jocurile de noroc, iar tu te-ai fi adapostit sub cartoane? Cum ii tratezi pe acesti oameni? Te crezi superior lor? Cu ce?

Write a comment

*